Blind: "Voelde beetje zoals PSV-uit, vorig seizoen"

30 maart 2014, 17:54   Bijgewerkt: 30 maart 2014, 18:04

De landstitel is zo goed als binnen voor Ajax, maar daar wilde Daley Blind na afloop van de met 3-0 gewonnen topper tegen FC Twente niet op vooruitlopen. "Het kan nog steeds fout gaan", wees hij op de mathematische mogelijkheid dat zijn ploeg in de laatste vijf duels een voorsprong van acht punten uit handen heeft. Te vroeg juichen wil hij niet, maar natuurlijk weet ook Blind dat zijn ploeg uitstekend op koers ligt.

"We hebben een goede, grote stap richting het kampioenschap gezet", geeft hij toe in gesprek met de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl. De middenvelder, bij absentie van Siem de Jong en Niklas Moisander de aanvoerder van Ajax tegen FC Twente, voelde in aanloop naar de wedstrijd tegen de Tukkers de spanning oplopen. "Zo spannend als in 2011, toen we hier tegen FC Twente om het kampioenschap speelden, was het natuurlijk niet. Die situatie was uniek. Maar deze wedstrijd voelde heel beladen voor ons. Een beetje zoals PSV-uit, vorig seizoen", verwijst hij naar de 2-3 overwinning in Eindhoven op 14 april 2013. Door die zege kwam Ajax toen, met nog vier wedstrijden te spelen, vijf punten los te staan van de concurrentie.

"Dat is misschien een stukje ervaring", denkt de 24-jarige Blind. "Want hoewel we een jonge ploeg hebben, weet iedereen wat er op belangrijke momenten gevraagd wordt. We raken niet in paniek als het even niet loopt of een doelpunt een tijdje uitblijft, iedereen blijft zijn taken uitvoeren. Dat is de grote kracht van dit team."

De beloning daarvoor volgt binnenkort, als Ajax als kampioen van de Eredivisie de schaal omhoog mag houden. Het wordt al de vierde opeenvolgende titel voor de Amsterdammers, maar dergelijke successen wennen volgens Blind nooit. "In de jeugd, bij de jonkies, is het misschien wel eens gebeurd dat ik vier keer op rij kampioen werd. Maar op dit niveau is zoiets echt niet normaal. Je doet ons tekort door te zeggen dat dit went of normaal begint te worden. Dit is het resultaat van keihard werken, iedereen heeft gevochten voor dit succes."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen