Drost vol ongeloof: "Beker kan zo van ons zijn"

28 maart 2014, 10:58   Bijgewerkt: 28 maart 2014, 11:18

Het zijn mooie dagen voor PEC Zwolle. Woensdag bereikte de ploeg van Ron Jans de bekerfinale door NEC uit het toernooi te knikkeren (2-1), en donderdag werd bekend dat de Blauwvingers zo goed als zeker zijn van Europees voetbal volgend seizoen. Voor Jesper Drost is het allemaal nog onwerkelijk.

"De trainer zei dat het besef nog moet rijpen en dat gevoel heb ik eigenlijk ook", stelt Drost tegen het AD. "Ik geloof het nog niet echt. Het is vrij onwerkelijk allemaal. Ik denk dat dat in de dagen straks voor de finale echt gaat komen." De 21-jarige middenvelder kijkt uit naar de eindstrijd in het bekertoernooi. "Wij hebben zeker wel wat in de Kuip te zoeken. Deze wedstrijden staan op zichzelf. Natuurlijk zijn wij geen favoriet. Maar als wij een goede dag hebben en de tegenstander een mindere, kan die beker zo van ons zijn."

Drost, die met een doelpunt van grote waarde was in de halve finale, heeft het succes dinsdagavond samen met zijn ploeggenoten gevierd. "Een heel wilde nacht is het daarna niet geworden, maar we hebben het wel even goed gevierd ja. Met een aantal teamgenoten ben ik het centrum nog ingegaan. Of we daar op de schouders gegaan zijn? Nee, maar er werd wel veel gezongen. Om drie uur was ik thuis. Moet een keer kunnen toch, na zo'n prestatie?"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen