Advocaat: "Rode kaart is een lachertje eersteklas"

27 maart 2014, 23:20

Het bekeravontuur van AZ kwam donderdagavond ten einde, nadat Ajax de halve finale in Alkmaar met 0-1 wist te winnen. Magnifieke reddingen van doelman Kenneth Vermeer en een fraaie vrije trap van Lasse Schöne zorgden ervoor dat de finale van de KNVB Beker voorbij gaat aan de ploeg van coach Dick Advocaat.

Advocaat verweet zijn ploeg niets, gaf hij na afloop van het verloren duel aan voor de camera's van Veronica. "We hebben keihard gewerkt. Er was helemaal niets aan de hand. Ook niet toen we een strafschop misten. Ajax was niet in goede doen. Gaandeweg de eerste helft werden we de betere partij", analyseert Advocaat, die lovend was over Ajax-doelman Kenneth Vermeer. "Hij was de man van de wedstrijd"

De coach van AZ was allerminst te spreken over het optreden van de arbitrage. Hij was het absoluut oneens met de beslissing om Mattias Johansson van het veld te sturen. "Die rode kaart van Johansson is een lachertje eersteklas. Je (de arbitrage, red.) staat met zes man op het veld. Hoe kan je dan een tweede gele kaart geven? Hij valt over zijn eigen benen", foetert Advocaat. "Het is belachelijk."

"Vandaag heeft de gelukkigste gewonnen", besluit Adovcaat, die verder niets kwijt wou over zijn persoonlijke toekomst.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen