Liverpool vloert Sunderland en hijgt Chelsea in nek

26 maart 2014, 23:12   Bijgewerkt: 27 maart 2014, 01:30

Liverpool heeft zijn titelkansen in de Engelse Premier League in leven gehouden. De ploeg van coach Brendan Rodgers zegevierde woensdag op het eigen Anfield met 2-1 over laagvlieger Sunderland en verkleinde daarmee de achterstand op koploper Chelsea tot één punt.

Steven Gerrard en Daniel Sturridge toonden zich trefzeker namens Liverpool. Eerstgenoemde scoorde vijf minuten voor rust met een verrassende vrije trap. Oud-Ajacied Luis Suarez leek te gaan trappen, maar het was Gerrard die uithaalde en Sunderland-keeper Vito Mannone passeerde.

Vlak na de pauze tekende Sturridge voor het tweede doelpunt. De aanvaller krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied fraai achter Mannone. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar Sunderland kwam nog terug. Lee Cattermole loste in de zeventigste minuut het eerste waarschuwingsschot. Zijn inzet belandde tegen de lat, maar zes minuten later was het wel raak. Sung-Yueng Ki scoorde uit een hoekschop.

Desondanks trok Liverpool de drie punten over de streep. The Reds hebben nu, na 31 wedstrijden, 68 punten. Ze bezetten daarmee de tweede plaats, op één punt van Chelsea. In verliespunten staat Manchester City er wel beter voor. De landskampioen van 2012 heeft 66 punten, maar speelde twee duels minder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen