Lachman op de bank: "Ben het er niet mee eens"

26 maart 2014, 08:06

Darryl Lachman is er niet van gediend dat hij woensdag in de halve finale van de KNVB beker tegen NEC genoegen moet nemen met een plaats op de reservebank. De centrale verdediger van PEC Zwolle kreeg dinsdagochtend voor de training te horen dat coach Ron Jans omwille van fysieke redenen opteert voor Maikel van der Werff en Joost Broerse in het centrum van de defensie.

Hoewel Lachman pas net weer fit is, na zowel een hamstring- als een enkelkwetsuur, kan hij weinig begrip opbrengen voor het feit dat hij niet in de basisopstelling is opgenomen: "Daar baal ik van en ik ben geïrriteerd", sprak de verdediger in De Telegraaf. "De trainer heeft uitgelegd waarom ik ernaast sta, maar dat ging mijn ene oor in en het andere oor weer uit. Ik ben het er niet mee eens en ga nu snel naar huis. Zodra het eerste fluitsignaal klinkt, ben ik vast wel weer wat frisser in mijn hoofd."

Jans, de keuzeheer van PEC Zwolle, legt zijn besluit als volgt uit: "Het was een heel moeilijke keuze om Lachman buiten de basis te laten, want hij is een van onze dragende spelers. Maar hij is nog niet helemaal topfit. Lachman is er dertien weken uit geweest met een hamstring- en enkelblessure. Voor hem is het een 'mission impossible' om eventueel 120 minuten te spelen. Bovendien heb ik hem zondag tegen ADO Den Haag nodig, want dan zijn twee verdedigers (Broerse en Bram van Polen, red.) geschorst", stelt Jans.

De halve eindstrijd tussen PEC Zwolle en NEC wordt om 20.45 uur gespeeld. De andere halve finale, tussen AZ en Ajax, staat morgen (donderdag) op het menu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen