Bilbao verstevigt plek vier met slimme vrije trap

22 maart 2014, 23:54

Athletic de Bilbao blijft de beste papieren houden in de strijd om de vierde plaats in La Liga, aan het einde van het seizoen goed voor een ticket voor de voorronde van de Champions League. De Basken waren zaterdag in het eigen San Mamés Barria met 1-0 te sterk voor Getafe.

Een slim uitgevoerde vrije trap, vijf minuten voor rust, bezorgde Bilbao de volle buit. Getafe posteerde zes man in de muur en dus waren elders op het veld de ruimtes groot. Daarvan maakte Bilbao handig gebruik. Ander Herrera legde de bal, over ongeveer twintig meter, breed op Susaeta en die ramde het speeltuig van buiten de 'zestien' in het doel.

De 1-0 was verdiend. Bilbao bleef daarna de betere ploeg, maar wist het duel niet op slot te gooien. Daardoor bleef Getafe uitzicht houden op een punt en bijna kregen de bezoekers deze ook. In de slotfase mocht Ciprian Marica ongedekt schieten uit de draai, maar de inzet was niet genoeg naar de hoek gericht, waardoor keeper Iraizoz kon redden.

Bilbao staat met 55 punten stevig vierde in de Spaanse competitie. De voorsprong op streekgenoot Real Sociedad bedraagt negen punten, al speelt die club maandag nog uit tegen UD Almeria. Getafe heeft pas 28 punten en staat daarmee net boven de rode streep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen