Winst top-3 Bundesliga; eerste zege Stevens

22 maart 2014, 17:28   Bijgewerkt: 22 maart 2014, 17:57

Bayern München heeft zaterdag een moeizame overwinning geboekt op FSV Mainz 05. Omdat ook de nummers twee (Borussia Dortmund) en drie (Schalke 04) wisten te winnen van respectievelijk Hannover 96 en Eintracht Braunschweig wordt het kampioensfeest van Der Recordmeister nog even uitgesteld. Wel was er feest voor Huub Stevens, die met VfB Stuttgart zijn eerste zege boekte. Het Hamburger SV van Rafael van der Vaart was daarvan het slachtoffer.

Bayern München kende een uitermate zware middag op bezoek bij FSV Mainz. Met basisspeler Arjen Robben slaagde de ploeg van trainer Josep Guardiola er lange tijd niet in de defensie van het goed presterende Mainz te slechten. De thuisclub verdedigde goed vooruit en kreeg zelfs kleine kansen. Guardiola bracht Xherdan Shaqiri, Mario Götze en Claudio Pizarro voor Robben, Mario Mandzukic en Thomas Muller, waarna het in de 82e minuut alsnog mis ging voor Mainz. Een voorzet vanaf rechts was lang onderweg en vond uiteindelijk het hoofd van Bastian Schweinsteiger: 1-0. Vijf minuten later gooide Götze de wedstrijd in het slot.

Borussia Dortmund kwam in Hannover moeizaam op gang, maar won uiteindelijk verdiend. Op slag van rust opende Mats Hummels de score. Via Robert Lewandowski en Marco Reus liepen Die Borussen in de tweede helft uit naar een comfortabele 3-0-overwinning.

FC Schalke 04 was Klaas-Jan Huntelaar wederom trefzeker. De Nederlander maakte met een schot van afstand de 2-0 in een wedstrijd die uiteindelijk met 3-1 werd gewonnen door Die Knappen. Het was alweer het zesde doelpunt in de laatste drie wedstrijden en het tiende in elf optredens dit seizoen voor de spits van het Nederlands elftal. Leon Goretzka opende in de 17e minuut de score in Gelsenkirchen. De andere doelpunten werden in de slotfase gemaakt door achtereenvolgens Kessel (Eintracht Braunschweig) en Szalai (Schalke).

Huub Stevens kent een prima start bij VfB Stuttgart. De Nederlandse oefenmeester gaf het 1-1 gelijkspel tegen Werder Bremen van vorige week in de thuiswedstrijd tegen Hamburger SV een goed gevolg. In Stuttgart wonnen Die Swaben met 1-0 van de ploeg van aanvoerder Van der Vaart. De Roemeen Maxim maakte na een dik uur het enige doelpunt van de wedstrijd. HSV-middenvelder Calhanloglu stond toen al niet meer op het veld. Hij kreeg in de 53e minuut rood. Van der Vaart werd kort na de rode kaart gewisseld. Ouasim Bouy en Ola John kwamen niet in actie voor Die Rothosen.

In het vijfde en laatste duel dat zaterdagmiddag werd gespeeld in de Bundesliga deelden VfL Wolfsburg en FC Augsburg de punten: 1-1. De geblesseerde Bas Dost ontbrak bij Die Wolfe. Trainer Jos Luhukay van Augsburg kon niet beschikken over de eveneens geblesseerde Paul Verhaegh.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen