Juve wint minimaal; Benfica verder na remise

20 maart 2014, 21:14   Bijgewerkt: 21 maart 2014, 11:21

Juventus heeft donderdag door een krappe zege op Fiorentina de laatste acht van de Europa League bereikt. Benfica kwam ondanks de 3-1-overwinning van een week geleden nog bijna in de problemen tegen Tottenham Hotspur. Voor Valencia en Olympique Lyon kwam het bereiken van de kwartfinales geen moment meer in gevaar na ruime zeges in de heenwedstrijd.

Juventus moest na de 1-1 in Florence scoren om verder te gaan in de Europa League. Lang zag het daar niet naar uit. Gelukkig voor De Oude Dame was daar uiteindelijk Andrea Pirlo. De spelmaker schoot in de 70e minuut een vrije trap in de kruising. De veroorzaker, Fiorentina-verdediger Gonzalo Rodriguez, kreeg dat al niet meer mee. De Argentijn incasseerde zijn tweede gele en dus rode kaart.

Benfica startte goed in eigen huis tegen Tottenham Hotspur. Halverwege stonden de Portugezen donderdag met 1-0 voor door een doelpunt van verdediger Ezequiel Garay. Door twee doelpunten van Nacer Chadli in de 78e en 79e minuut werd het nog spannend in Lissabon. In extra tijd kopte Gylfi Sigurdsson ook nog bijna de 3-1 binnen, maar doelman Jan Oblak redde fraai. In de 5e minuut van de verlening benutte de Braziliaan Lima een strafschop voor Benfica: 2-2.

Christian Eriksen, ex-Ajax, begon bij de Spurs op de bank. De Deen viel een kwartier voor tijd in.

Valencia stond na de 3-0-overwinning van vorige week al met één been in de kwartfinale. Los Che kwam donderdag dan ook geen moment in de problemen tegen het Bulgaarse Ludogorets. In Spanje werd het 1-0 door een doelpunt van Paco Alcacer na een uur spelen.

Bij Ludogorets stond Virgil Misidjan in de basis, Jeroen Lumu viel een kwartier voor tijd in. Zowel Misidjan als Lumu speelde eerder voor Willem II.

Ook Olympique Lyon kende tenslotte een eenvoudige avond. De Fransozen verdedigden tegen het Tsjechische Viktoria Plzen een 4-1-voorsprong. Lyon-aanvaller Bafetembi Gomis zorgde op slag voor de 1-0 voorsprong. Door doelpunten van Kolar en Teci won Plzen in eigen stadion nog wel met 2-1, maar het was veel te weinig voor de regerend kampioen van Tsjechië.