Rijkaard: "Geen zin tot mijn zestigste op veld te staan"

18 maart 2014, 17:22

Frank Rijkaard gaat er niet van uit dat hij in de toekomst nog ergens hoofdtrainer wordt. De 51-jarige Amsterdammer werd begin vorig jaar ontslagen als bondscoach van Saoedi-Arabië en nam nadien geen club of land meer onder zijn hoede. En dat blijft waarschijnlijk zo.

"Zoals het er nu uitziet, word ik in elk geval geen hoofdtrainer meer", stelt Rijkaard in gesprek met Voetbal International. "Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb bereikt in het voetbal, maar nu ga ik liever andere dingen doen en naar wedstrijden kíjken of een beetje napraten. Ik heb in elk geval geen zin tot mijn zestigste op een veld te staan."

Na een succesvolle loopbaan als speler werd Rijkaard in 1998 bondscoach van Oranje, waarmee hij op Euro 2000 de halve finales bereikte. Via Sparta, dat onder zijn leiding uit de Eredivisie degradeerde, kwam Rijkaard in 2003 bij FC Barcelona terecht. Dat team leidde hij in 2006 naar de winst van de Champions League. De oud-international vertrok in 2008 uit Camp Nou en werkte vervolgens nog voor Galatasaray en de nationale voetbalbond van Saoedi-Arabië, maar dat was geen succes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen