Derdeklasser Rangers in halve finale Schotse beker

17 maart 2014, 22:39

Oude tijden herleven voor Rangers FC, het vroegere Glasgow Rangers. De derdeklasser heeft de halve finale van het Schotse bekertoernooi bereikt, waardoor een hoofdprijs én deelname aan Europees voetbal begint te lonken. In de kwartfinale werd het bescheiden Albion Rovers met 0-2 verslagen.

Rangers FC had vorige week thuis 1-1 gespeeld tegen Albion, waardoor beide teams op herhaling moesten. In Hamilton, waar dit duel gespeeld werd, was het roemruchte Rangers duidelijk de betere.

In de halve finale van de Schotse FA Cup stuit Rangers, dat eerder deze maand al kampioen van de Schotse derde klasse werd, op Premier League-club Dundee United. De andere halve eindstrijd gaat tussen Aberdeen en St. Johnstone. Aberdeen was in de achtste finale verantwoordelijk voor de uitschakeling van Celtic.

Rangers FC ontstond in 2012, toen Glasgow Rangers failliet verklaard werd. De ploeg begon in de vierde klasse, maar is inmiddels al twee keer kampioen geworden en begint wat van zijn glans terug te krijgen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen