'Van Gaal kwam naar Enschede om Gudelj te zien'

17 maart 2014, 07:54

Bondscoach Louis van Gaal was zondag aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd tussen FC Twente en AZ. Dat was volgens De Telegraaf vooral omdat hij één man aan het werk wilde zien: Nemanja Gudelj.

Gudelj wordt gezien als een mogelijke vervanger van Kevin Strootman, die door zijn zware knieblessure het wereldkampioenschap moet missen. Opvallend genoeg debuteerde de AZ'er eerder deze maand in de nationale ploeg van Servië, waarmee hij een oefenwedstrijd speelde tegen Ierland. Omdat dit 'slechts' een oefenduel was en geen officiële interland, kan de fysiek sterke middenvelder alsnog de overstap maken naar Oranje.

In het verleden speelde Gudelj in diverse nationale jeugdelftallen van Nederland. Zelf liet hij vorige week al weten open te staan voor het Nederlands elftal. "Qua papieren is het geen probleem", zei de 22-jarige Gudelj in het AD. "Ik heb zowel een Nederlands als Servisch paspoort. Ik zou het begrijpen als ik een uitnodiging krijg voor het Nederlands elftal. En voor mijzelf zou het ook een logische stap zijn. Kwalitatief gezien pas ik ertussen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen