Pirlo schiet Juve laat en mooi naar zege, Fiorentina wint

16 maart 2014, 22:40   Bijgewerkt: 17 maart 2014, 01:33

In de Serie A heeft Juventus zondag ternauwernood geen averij opgelopen. In de uitwedstrijd tegen Genoa leek La Vecchia Signora niet verder te komen dan een doelpuntloos gelijkspel, maar Andrea Pirlo schoot een vrije trap vlak voor tijd op magistrale wijze tegen de touwen: 0-1. Fiorentina zegevierde voornamelijk dankzij Juan Cuadrado met 3-1 tegen Chievo Verona.

De eerste helft van de confrontatie tussen Genoa en Juventus stond in het teken van buitenspeldoelpunten. Pablo Daniel Osvaldo maakte er namelijk twee. Zijn eerste, na twintig minuten spelen, ging terecht niet door. De tweede buitenspelgoal van de spits, na een fantastisch hakballetje van Paul Pogba, werd ten onrechte afgekeurd. Pech voor de ploeg van coach Antonio Conte, want het was een subliem stiftballetje van de spits, die afgelopen winter werd overgenomen van Southampton.

In de tweede helft voltrok zich een onverwacht scenario. Het spel speelde zich namelijk voornamelijk af op de helft van Juventus, dat onherkenbaar speelde. En waar arbiter Mazzoleni geen strafschop toewees aan Juventus, na een vermeende handsbal, gaf hij een minuut later wel een strafschop aan Genoa, nadat Arturo Vidal de bal op zijn arm kreeg. Gianluigi Buffon liet echter zien nog altijd een topdoelman te zijn, door de strafschop van Emanuele Calaio vol overtuiging te keren.

Zodoende leek het duel af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Pirlo besloot echter anders. Vanaf een meter of 25 legde de architect van Juventus aan voor een vrije trap. De fantastische vrije trap belandde vlak onder de lat in de kruising van het doel van Genoa: 0-1. Dankzij de magistrale treffer van Pirlo vergoot Juventus de voorsprong ten opzichte van nummer twee AS Roma weer tot zeventien (!) punten.

Cuadrado gidste Fiorentina naar een 3-1 zege op Chievo. De Colombiaanse vleugelaanvaller maakte op fantastische wijze de openingstreffer en bereidde vervolgens het tweede doelpunt, gemaakt door Alessandro Matri, voor. Nadat Alberto Paloschi voor de aansluitingstreffer had gezorgd, gooide Mario Gómez, midweeks ook al trefzeker tegen Juventus (1-1), de wedstrijd in het slot: 3-1. La Viola staat nog vierde en blijft Internazionale en Parma, die dit weekend ook wonnen, achter zich houden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen