Boze Van Basten: "Waarom moet dit dan rood zijn?"

16 maart 2014, 17:36

Marco van Basten maakte zich na afloop van de competitiewedstrijd tegen Feyenoord (2-0 verlies) vooral boos over een incident in de 73ste minuut. Verdediger Christian Kum haalde Ruben Schaken onderuit en dat leverde niet alleen een penalty voor de thuisclub op, maar ook een rode kaart voor Kum.

Die 'dubbele' straf was veel te zwaar, vindt de coach. "Met een strafschop zijn we al zwaar genoeg gestraft. Geel was zelfs discutabel. Na de rode kaart was de wedstrijd over en voorbij. De mensen konden na 73 minuten wel naar huis", bromt Van Basten, die tijdens de wedstrijd al een camera opzocht om zijn ongenoegen te laten blijken, op de website van zijn club. "We willen de mensen vermaken, maar dat kun je op deze manier wel vergeten. Na de rode kaart gebeurde er helemaal niets meer. Ik vind en dat heb ik al eerder aangegeven, dat we in dit soort gevallen in Nederland te streng straffen, maar ik ben een roepende in de woestijn."

Van Basten noemt de overtreding van Kum 'een inschattingsfout'. "Die worden er zo veel gemaakt, waarom moet dit nu dan rood zijn? Er was geen sprake van een harde of bewuste overtreding. Dit is wel heel vervelend, want nu mis ik volgende week mijn centrale verdediger."

De overwinning van Feyenoord vond de coach van sc Heerenveen overigens volledig verdiend. "We zijn voorin amper gevaarlijk geweest. In de eerste helft konden we nog redelijk tegen houden, maar de goal moest vroeg of laat vallen. Daar kon je op wachten. We waren vandaag niet in goeden doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen