Ontlading bij Twente: "Dit hadden we hard nodig"

16 maart 2014, 15:36

De overwinning op AZ werd uitbundig gevierd door FC Twente. De ploeg uit Enschede leek na tegenvallende resultaten tegen FC Utrecht (1-1) en Go Ahead Eagles (1-0) opnieuw tegen puntverlies aan te lopen, maar diep in blessuretijd voorkwam Dusan Tadic dat. Hij schoot, tot enorme vreugde van alles en iedereen in de Grolsch Veste, de 2-1 tegen de touwen.

Halverwege de wedstrijd stond FC Twente nog met 0-1 achter. "In de rust hebben we aangegeven dat de focus moet liggen op datgene waar we goed in zijn en dat hebben we na rust goed opgepakt. We hebben AZ onder druk gezet en scoren dan ook de 1-1. Daarna zijn we constant op zoek geweest naar de overwinning", zegt coach Michel Jansen op de clubsite. Ook hij genoot met volle teugen van de in extremis binnengesleepte zege. "Dan is de ontlading bij iedereen groot. Bij de spelers, de staf en het publiek. Dit hadden we hard nodig."

Bij de 0-1, gemaakt dor Steven Berghuis, ging doelman Nick Marsman niet vrijuit. "Hij gaat door een iets mindere fase en daar moet hij mee leren omgaan. Hij kan hier alleen maar sterker uitkomen", stelt Jansen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen