Advocaat: "Vier spelers vroegen om een wissel"

16 maart 2014, 15:27

Drie dagen na de zware Europa League-wedstrijd tegen Anzhi leek AZ een knap resultaat uit het vuur te gaan slepen bij FC Twente, maar diep in blessuretijd ging het mis. Dusan Tadic scoorde in de 94ste minuut en zorgde er zo voor dat de moegestreden Alkmaarders alsnog met lege handen naar huis gingen.

Zuur, vindt coach Dick Advocaat. "Mijn elftal heeft keihard gewerkt. Ik heb de jongens net complimenten gegeven voor hun instelling. We kwamen in de eindfase alleen kracht tekort om onze persoonlijke duels te winnen. Vier spelers vroegen om een wissel. Dat is teveel. Dan hoop je nog een punt eruit te slepen, of misschien zelfs nog op de counter de winnende treffer te maken. Die mogelijkheden kwamen er. Helaas is het niet gelukt. FC Twente heeft een speler als Dusan Tadic, die met twee momenten een wedstrijd beslist", zegt hij op AZ.nl.

AZ is dit seizoen nog op drie fronten actief. De Eredivisie heeft even geen prioriteit, stelt Advocaat. "We gaan ons nu richten op Anzhi. Met dank aan de KNVB gaan we komende zondag misschien met een B-elftal spelen tegen PEC Zwolle. De bekerwedstrijd tegen Ajax is namelijk dé belangrijkste wedstrijd van het seizoen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen