Van de Looi voelt zich 'vreselijk benadeeld' door arbiter

16 maart 2014, 09:10

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi was na afloop van de verloren wedstrijd bij ADO Den Haag (2-1) absoluut niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Reinold Weidemeijer. De arbiter nam op cruciale momenten beslissingen in het nadeel van zijn ploeg, bromt de coach in gesprek met RTV Noord.

Volgens Van de Looi had zijn ploeg voor rust, bij een stand van 0-0, een penalty moeten krijgen. "Alberg maakte in de eerste helft een duidelijke handsbal. Zijn arm maakte een onnatuurlijke beweging die ook nog te hoog was. Dus duidelijk een penalty. Zo hebben wij ze wel vier à vijf keer tegen gekregen dit seizoen."

Het moment waar de coach zich het meest boos over maakte, moest toen echter nog komen. "In de tweede helft krijgen wij een penalty en een rode kaart tegen, terwijl het minimaal een anderhalve meter buiten de 'zestien' was. Ik denk wanneer je scheidsrechter bent en je beseft welk belang er bij deze wedstrijd hoort, dan moet je wel heel erg stellig zijn om de bal op de stip te leggen. In de rust zegt Wiedemeijer tegen mij dat hij het niet goed genoeg gezien heeft om een penalty te kunnen geven. In de tweede helft legt hij zonder pardon de bal op de stip. Dat kan hij nooit hebben gezien, want het was er gewoon buiten. Dan voel je je vreselijk benadeeld."

Door de nederlaag in Den Haag blijft FC Groningen steken op de uiterst magere score van zes punten uit tien duels in het voetbaljaar 2014. Daar baalt de Groningse coach als een stekker van. "Vorige week hebben we een wedstrijd gespeeld die was gewoon slecht en niet goed. Vandaag hebben we een wedstrijd verloren die we normaal gesproken niet verliezen. Alleen een wedstrijd wordt op momenten beslist. Vandaag ook, maar nu niet op voetbalmomenten. Ik denk dat de scheidsrechter daarin een grote rol heeft gespeeld", stelt hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen