ADO met enig fortuin voorbij Groningen-tiental

15 maart 2014, 22:21

Henk Fraser is ook na zaterdagavond ongeslagen met ADO Den Haag. De Residentieclub zette het zevende duel onder de hoofdtrainer om in een 2-1 zege. Na een rode kaart voor Eric Botteghin en een onterecht benutte strafschop van Roland Alberg leek de wedstrijd gespeeld. Desondanks kwam FC Groningen terug in de wedstrijd. Toch trok ADO twee minuten voor tijd aan het langste eind: 2-1.

ADO Den Haag en FC Groningen toonden in de eerste helft weinig de intentie om vooruit te spelen. Veelal werd er gekozen voor een bal terug of opzij, in plaats van de voorhoede op te zoeken. De supporters kregen daardoor een schaakspel voorgeschoteld, dat soms matig werd uitgevoerd. Het was loeren op een fout van een ander, waarbij ADO als eerste slordig was. Tot opluchting van het thuispubliek schoof Lorenzo Burnet de bal in het zijnet, nadat Richairo Zivkovic aan de linkerkant van de zestien doelman Gino Coutinho had uitgespeeld.

Reinold Wiedemeijer

Ondanks dat Groningen een man minder had, kwam het weinig in de problemen tegen ADO. Het wist zelfs de gelijkmaker te bewerkstelligen. Op fraaie wijze legde invaller Filip Kostic de bal met veel gevoel over de defensie van ADO. Vervolgens schoot Richairo Zivkovic het leder in de bovenhoek: 1-1. De gelijkmaker mocht niet baten. Twee minuten voor tijd gooide Dion Malone het duel in het slot door na een combinatie met Alberg de bal achter Bizot te werken.