Vertonghen baalt van verlies en eigen lichaamshouding

14 maart 2014, 12:28

Tottenham Hotspur ging donderdagavond in de Europa League in eigen huis hard onderuit tegen Benfica: 1-3. Jan Vertonghen, die de hele wedstrijd speelde, was na afloop van de wedstrijd zeer teleurgesteld. De Belgische verdediger constateerde dat Benfica de terechte winnaar was.

Dat zei de oud-Ajacied in gesprek met Sporza. "Ze waren op alle vlakken sterker en het doet pijn om dat te beseffen", zegt de verdediger. "We hebben geprobeerd om met ze mee te komen, maar hun positiespel is beter en zij zijn goed op elkaar ingespeeld. Individueel hebben we, denk ik, evenveel kwaliteit. Maar niet als team. We spelen niet het hele seizoen slecht, maar nu de prijzen verdeeld worden, lijken we er toch weer naast te grijpen."

Vertonghen toonde zichzelf in de wedstrijd regelmatig teleurgesteld. "Dat is wel zo", zegt hij. "Mijn lichaamstaal is dramatisch. Die is heel duidelijk en laat zien hoe ik mij voel. Ik moet daar verandering in brengen, dat besef ik zelf ook. Je ziet soms veel te snel hoe het met mij gesteld is. Maar ik vind het gewoon jammer dat het niet goed gaat. Ik kan daar slecht tegen en hoop dat de situatie snel omdraait."

Benfica-coach Jorge Jesus haalde zich nog de woede van de Spurs-fans en staf op de hals. Toen zijn ploeg de 1-3 maakte, stak hij drie vingers op naar de bank van de thuisploeg. De actie werd niet gewaardeerd door de staf van Tottenham. Na afloop sprak Spurs-trainer Tom Sherwood zijn onvrede uit over de actie. "Het gebaar van hem? Het ontbeert klasse. Waarom zou iemand zoiets doen?", aldus de oefenmeester.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen