AZ na gelukkige zege nog niet klaar met Anzhi

Ger
13 maart 2014, 23:00   Bijgewerkt: 13 maart 2014, 23:59

AZ heeft voor eigen publiek een voorzichtige stap gezet richting de kwartfinales van de Europa League. De Alkmaarders wonnen met veel geluk de eerste wedstrijd tegen Anzhi Makhachkala. Uit een strafschop tekende Aron Jóhannsson voor het enige doelpunt. Door de kleine marge staat de equipe van trainer Dick Advocaat volgende week nog een lastige klus in Rusland te wachten.

Voor AZ was Anzhi een oude bekende, waar allerminst met veel plezier aan werd teruggedacht. Vorig seizoen gingen de Noord-Hollanders in de laatste voorronde van de Europa League twee keer onderuit. In Makhachkala werd het 1-0, waarna de thuiswedstrijd uitmondde in een ongekend pak slaag: 0-5. In de tussentijd is er echter veel veranderd bij het roerige Anzhi. Eigenaar Suleyman Kerimov draaide de geldkraan dicht en duurbetaalde krachten als Samuel Eto'o, Mbark Boussoufa en Yuri Zhirkov verdwenen van de loonlijst.

De langverwachte driepunter bleek het zelfvertrouwen van Anzhi evenwel goed te hebben gedaan. De ploeg van trainer Gadzhi Gadzhiev dwong in de eerste helft tegen AZ meerdere uitstekende kansen af, maar een bekroning bleef uit. Na een kwartier kwam de thuisploeg goed weg toen een kopbal van Aleksandr Bukharov ternauwernood door keeper Esteban achteruitlopend uit de doelmond werd geslagen. De spits van Anzhi schoot bovendien tien minuten later een prima voorzet van Andrei Eschenko van dichtbij naast.

AZ had ook na de hervatting de handen vol aan de Russen. Tot opluchting van het Alkmaarse publiek bleef Anzhi echter slordig met de kansen omspringen. Invaller Nikita Burmistrov had het beste zicht op de gelijkmaker, maar op aangeven van Aliyev kreeg hij het speeltuig van dichtbij niet langs Esteban. AZ wist daar in de tweede helft vrijwel niets tegenover te stellen. Trainer Advocaat maakte de laatste twintig minuten niet meer vanuit de dugout mee. De Hagenaar werd naar de tribune verwezen omdat hij aanmerkingen had op de Italiaanse arbitrage.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen