Schalke geeft megatalent Avdijaj professioneel contract

11 maart 2014, 18:41

Schalke 04 maakt dinsdag via de officiële clubwebsite bekend dat het drie talenten uit de eigen jeugd een professioneel contract heeft gegeven. De talenten Donis Avdijaj (17), Marvin Friedrich en Pascal Itter (beiden 18) hebben hun krabbel gezet onder een verbintenis bij de club uit Gelsenkirchen. Het drietal is vastgelegd voor respectievelijk vijf jaar (Avdijaj) en drie jaar (Friedrich en Itter).

De zeventienjarige Avdijaj staat bekend als een megatalent en kon rekenen op de belangstelling van onder meer Liverpool. Schalke is verheugd dat het de talenten langer aan boord heeft kunnen houden: "We zijn vooral blij, omdat we ons op deze manier aan onze filosofie houden", spreekt sportief directeur Horst Heldt, die lyrisch is over Avdijaj: "Het is een aanvaller die uitstekende kwaliteiten heeft, die een spits kenmerken. Dit heeft hij de afgelopen jaren laten zien." Het Duitse Bild stelt dat er sprake is van een afkoopsom van 50 miljoen euro.

Op 1 februari maakte Avdijaj voor het eerste deel uit van de selectie van Schalke. De aanvaller kwam de jeugd van Schalke in 2011 versterken, nadat hij eerst voor VfL Osnabrück uitkwam. Vanaf komende zomer zal het supertalent, evenals de twee andere spelers, definitief deel uitmaken van de eerste selectie van Schalke.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen