'Dortmund licht optie en koopt Sahin van Real'

11 maart 2014, 08:10

Borussia Dortmund haalt zijn oude parel Nuri Sahin definitief terug. De Duitse club huurt de middenvelder dit seizoen van Real Madrid, met optie om hem komende zomer voor ongeveer zeven miljoen euro over te nemen. Die optie gaat de club lichten, meldt Sport Bild dinsdag op haar website.

De pas 25-jarige Sahin is afkomstig uit de jeugdopleiding van Borussia Dortmund en maakte al op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste. Nadat hij in het seizoen 2007/2008 op huurbasis ervaring opdeed bij Feyenoord, ontwikkelde Sahin zich vervolgens langzaam maar zeker tot één van de beste spelers van de Bundesliga. Nadat hij Dortmund in het seizoen 2010/2011 naar de landstitel geleid had, kon hij een contract voor zes jaar tekenen bij Real Madrid. In Spanje wist de Turk echter niet zijn stempel op de ploeg te drukken.

Nadat Real hem vorig seizoen al verhuurde aan Liverpool, besloot de Spaanse topploeg hem afgelopen zomer terug te laten keren naar Dortmund. Daar veroverde hij direct weer een basisplaats.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen