Benfica en Porto profiteren van remise Sporting

9 maart 2014, 19:57   Bijgewerkt: 9 maart 2014, 22:12

Benfica krijgt zijn eerste landstitel sinds 2010 steeds scherper in het vizier. De koploper in de Portugese Liga ZON Sagres won zondag met 2-0 van subtopper Estoril en liep daarmee twee punten uit op nummer twee Sporting Lissabon, dat bij Vitoria Setubal niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel.

Benfica was op voorhand gewaarschuwd voor de kracht van Estoril. Die ploeg staat stevig op de vierde plaats en bracht FC Porto vorige maand diens eerste thuisnederlaag sinds oktober 2008 (!) toe. En dus ging Benfica in het eigen Estadio da Luz scherp van start, wat binnen negentien minuten een 2-0 voorsprong opleverde. Luisão en Rodrigo scoorden.

Daarmee was de eindstand meteen bepaald. Het was de vijfde keer op rij dat Benfica de volle buit pakte en de nul hield. Het verschil met nummer twee Sporting Lissabon bedraagt inmiddels zeven punten, aangezien de stadgenoot niet wist te winnen bij middenmoter Vitoria Setubal (2-2).

Sporting leek door een rake strafschop van Adrien Silva in de 86ste minuut met 1-2 te gaan zegevieren, maar drie minuten later herstelde Ricardo Horta - eveneens vanaf elf meter - het evenwicht. Islam Slimani had Sporting in de 34ste minuut voor de eerste keer aan de leiding gebracht, Rafael Martins tekende zeven minuten na rust voor de 1-1.

FC Porto, derde op de ranglijst, verkleinde de achterstand op Sporting tot twee punten. De titelverdediger boekte in het eigen Estádio Do Dragão een 4-1 zege op Arouca. Ricardo Quaresma was met twee goals het goudhaantje van FC Porto, al miste hij ook een penalty. Carlos Eduardo en Jackson Martinez deden eveneens een duit in het zakje. Rui Sampaio had tussendoor de aansluitingstreffer gemaakt voor Arouca.