ManCity struikelt weer over Wigan Athletic in FA Cup

9 maart 2014, 19:11   Bijgewerkt: 9 maart 2014, 19:34

Op papier zijn de verschillen tussen Manchester City en Wigan Athletic enorm, maar toch kunnen de steenrijke Citizens in de FA Cup maar niet winnen van The Latics. De equipe van coach Manuel Pellegrini struikelde zondag in het eigen Etihad Stadium in de kwartfinale met 1-2 over de Championship-club. Vorig seizoen was Wigan in de eindstrijd ook al te sterk voor ManCity.

Kort na die gewonnen bekerfinale werd Wigan van de hemel in de hel gemikt; het degradeerde uit de Premier League. Toch wist de ploeg vanavond opnieuw te stunten tegen ManCity, waar een aantal vaste basisspelers rust kreeg. Zo begonnen David Silva, Edin Dzeko en Vincent Kompany op de bank. Laatstgenoemde werd vervangen door Martin Demichelis en die stond na een klein half uur onbedoeld aan de basis van de 0-1.

De Argentijnse verdediger bracht voormalig FC Utrecht-spits Marc-Antoine Fortuné naar de grond, wat tot een strafschop leidde. Jordi Gomez bleef koel vanaf elf meter en opende de score. ManCity speelde voor de pauze ongeïnspireerd, waardoor Wigan de voorsprong vrij eenvoudig mee de rust in kon nemen.

Ook na de doelwissel leek ManCity in eerste instantie met zijn gedachten heel ergens anders, want al binnen één minuut lag de 0-2 erin. James Perch kon binnen tikken, doordat Gael Clichy wel heel slap verdedigde. Pas daarna begon de thuisclub met voetballen. Dat kwam mede door het inbrengen van Silva en Dzeko.

De Bosniër was in de 63ste minuut dichtbij de aansluitingstreffer: zijn kopbal belandde tegen de paal. Vijf minuten later was het wel raak. Samir Nasri trof doel van buiten de 'zestien'. Daarna voerde ManCity de druk op, maar de gelijkmaker - goed voor een replay - bleef uit.

Wigan speelt in de halve finale tegen Arsenal. Ook Sheffield United en Hull City strijden om een finaleplek.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen