Lille blijft in spoor Monaco, Lyon doet 'Houdini-act'

9 maart 2014, 15:56   Bijgewerkt: 9 maart 2014, 23:09

Lille blijft dit seizoen goed presteren in de Ligue 1. Les Dogues waren zondag een maatje te groot voor Montpellier HSC en houden daardoor zicht op de tweede plek, die nu nog in het bezit is van AS Monaco.

Het duel in Lille was een strijd tussen de kampioen van 2011 (Lille) en die van 2012 (Montpellier). De eerste ging er met de zege vandoor. In eigen huis wonnen de Zuid-Fransen met 2-0, door doelpunten van Marko Basa en Nolan Roux.

Lille bracht de achterstand op Monaco zodoende terug tot zeven punten. Volgend weekeinde staat bovendien de topper tussen Paris Saint Germain en de Monegaskische ploeg op de rol. Lille ontvangt dan laagvlieger FC Nantes

Bij de thuisclub stond oud-Feyenoorder Salomon Kalou, vorige week met een hattrick nog matchwinner tegen AC Ajaccia (3-2 zege), in het basiselftal. De Ivoriaan werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Lille liep bovendien drie punten uit op nummer vier Saint-Etienne, dat later op de avond met 1-0 onderuit ging bij FC Lorient. Jeremie Aliadiere maakte in blessuretijd uit een strafschop de enige treffer. Het gat tussen Lille en Saint-Etienne bedraagt nu vier punten.

Olympique Lyon nam de vijfde plaats over van Marseille, dat vrijdag met 0-1 verloor in de derby tegen Nice. Lyon leek op visite bij Girondins Bordeaux zelf ook onderuit te gaan, maar boog in blessuretijd een 1-0 achterstand om in een 1-2 zege. Henri Bedimo en Corentin Tolisso waren degenen die het duel op zijn kop zetten, en deden daarmee de vroege openingsgoal van Henri Saivet teniet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen