Tomasson: "Moet de jongens een compliment geven"

8 maart 2014, 23:17

Jon Dahl Tomasson, trainer van Roda JC Kerkrade, toonde zich behoorlijk opgelucht na de 3-1 zege van zijn ploeg in de degradatiekraker tegen NEC. Hierdoor droegen de Limburgers de rode lantaarn in de Eredivisie, op doelsaldo, over aan de equipe uit Nijmegen.

"De druk was de afgelopen week zo groot, met alle kranten en media. Ik moet de jongens dan ook een compliment geven", aldus Tomasson na afloop bij de NOS. "Ze zijn uitstekend omgegaan met de moeilijke situatie en hebben de tactiek uitstekend uitgevoerd."

Roda JC boekte tegen NEC zijn eerste zege na zes opeenvolgende nederlagen. Tomasson weet wel hoe dat komt. "We hebben steeds niet gewonnen doordat we te weinig scorend vermogen hadden. We hebben vandaag eindelijk weer eens met een spits gespeeld", vervolgde de Deen, doelend op Berry Powel. "Hij heeft het uitstekend ingevuld en het heel slim gedaan. Andere spelers bespelen, het publiek meekrijgen. Je ziet dat het een ervaren speler is."

Tomasson vertrouwt, mede door de komst van Powel, op een goede afloop. "Daar geloof ik wel in. We krijgen nog allemaal mooie finales en er moet nu nog een aantal punten bij. Daar gaan we mee door, onverstoorbaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen