Dordrecht verspeelt 3-0 voorsprong, Willem II koploper

8 maart 2014, 21:43

FC Dordrecht was zaterdag hard op weg de koppositie in de Jupiler League te heroveren van Willem II. De ploeg van coach Harry van den Ham ging in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam rusten met een 3-0 voorsprong, dankzij een hattrick van Paul Gladon. In de tweede helft kwam Volendam echter knap terug tot 3-3, waardoor Willem II lijstaanvoerder blijft.

Er leek bij rust geen vuiltje aan de lucht voor Dordrecht. Paul Gladon bracht eigenhandig met treffers in de 26ste, 31ste en 44ste minuut de score van 0-0 naar 3-0. Henny Schilder en Gerson Sheotahul brachten Volendam in het eerste kwartier van de tweede helft terug tot 3-2, waardoor er nog een spannend laatste half uur resteerde.

Daarin probeerde Dordrecht de 4-2 te forceren, maar het was Volendam dat de comeback voltooide. En dat mocht Dordrecht-keeper Warner Hahn zich aanrekenen. De sluitpost schoof de bal zo in de voeten van Volendam-topscorer Robert Mühren, die deze blunder afstrafte (3-3). In de slotfase kreeg Dordrecht nog wel een uitgelezen mogelijkheid om alsnog winnend van het veld te stappen, maar de voor rust zo trefzekere Gladon miste een strafschop.

FC Dordrecht komt door de remise op 56 punten, één minder dan Willem II. De Tilburgers waren vrijdag met 2-1 te sterk voor FC Oss. FC Volendam staat met 43 punten in de middenmoot.