Fenomenale assist Zlatan helpt PSG, Monaco wint ook

8 maart 2014, 18:22   Bijgewerkt: 8 maart 2014, 22:00

Paris Saint Germain heeft zaterdag geen fout gemaakt op Corsica, in de 28ste speelronde van de Franse Ligue 1. De klassementsleider zegevierde aan de hand van het tandem Zlatan Ibrahimovic- Ezequiel Lavezzi met 0-3 bij Bastia. Hoogtepunt van de eenzijdige ontmoeting was de fenomenale assist van Ibrahimovic bij de tweede goal.

Ibrahimovic legde de bal met een acrobatisch hakje precies in de loop van Lavezzi, die vervolgens doeltreffend afrondde. Daardoor leidde Paris SG al binnen twintig minuten met 0-2 bij Bastia. Ibrahimovic had in de zesde minuut namelijk al de score geopend. De Zweedse oud-Ajacied kopte raak op aangeven van Lucas Moura.

Daarna bleef Paris SG de bovenliggende partij, toch liet een derde doelpunt lang op zich wachten. Uiteindelijk bepaalde Lavezzi de eindstand pas twee minuten voor tijd op 0-3. Ibrahimovic was opnieuw de aangever.

Paris Saint Germain komt door de winst op 67 punten. De voorsprong op nummer twee AS Monaco blijft acht punten, aangezien de Monegasken later op de avond met 2-1 wonnen van laagvlieger FC Sochaux.

Dimitar Berbatov bracht Monaco al binnen zes minuten op voorsprong in het eigen Stade Louis II. James Rodriguez verdubbelde tien minuten na rust de marge, door een strafschop binnen te schieten. In de slotfase bracht Sochaux via Edouard Butin de spanning terug, maar de gelijkmaker bleef uit. Dat kwam mede doordat Sochaux-speler Jordan Ayew vlak na de aansluitingstreffer rood kreeg.