RKC'er Duits: "We zijn een bij elkaar geraapt zooitje"

8 maart 2014, 13:38

Voor RKC Waalwijk staat zondag een cruciale wedstrijd op het programma. De ploeg neemt het voor eigen publiek op tegen ADO Den Haag, dat één plekje hoger staat. Bij RKC keert Sander Duits terug in de basis, nadat hij vorige week tegen AZ vanaf de bank toe moest kijken. De middenvelder was niet blij met zijn tijdelijke rol als reserve, maar benadrukt dat iedere speler bij RKC Waalwijk ondergeschikt is aan het teambelang.

"Hopelijk beseft iedereen dat we het clubbelang boven het eigen belang moeten stellen", zegt de 30-jarige Duits in een interview met het Brabants Dagblad. "Wij hebben de laagste begroting van de eredivisie en zijn - met alle respect - een bij elkaar geraapt zooitje. Wij moeten het hebben van de eenheid van het team."

De komende weken zal veel duidelijk maken voor RKC, want na het duel met ADO speelt de ploeg ook tegen concurrenten Cambuur en Roda JC. "Wedstrijden waarin het er om gaat. Waar druk op staat. Lekker! De ontlading is dan extra groot bij een goed resultaat", zegt Duits, die toegeeft dat hij de laatste weken steeds vaker met een schuin oog naar de ranglijst kijkt. "Het zit allemaal zo dicht bij elkaar onderin. Natuurlijk moeten we het zelf doen, maar een beetje hulp her of der zou niet gek zijn. Dit weekend is bijvoorbeeld Roda JC-NEC. Wat ik hoop dat het wordt? Ik denk dat een gelijkspelletje voor ons het beste is. En dan zelf winnen van ADO."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen