Oranjevrouwen verliezen bizar duel van Schotland

7 maart 2014, 17:46

Ook het tweede duel van Nederland op de Cyprus Cup is teleurstellend verlopen. Schotland bleek, in een krankzinnige wedstrijd, met 4-3 te sterk. Oranje kwam in het eerste half uur met 3-0 achter na een loepzuivere hattrick van de Schotse Lisa Evans, maar Marlous Pieëte en Lieke Martens verkleinden nog voor rust de achterstand tot 3-2. In de tweede helft scoorden beide ploegen nog eenmaal. Manon Melis maakte het derde doelpunt voor de Oranjevrouwen, wat haar vijftigste treffer als international betekende.

Bondscoach Roger Reijners was allesbehalve tevreden over het optreden van zijn ploeg. In de eerste helft riep Oranje het onheil over zichzelf af, zegt hij. "Je zou denken dat we onder de voet werden gelopen, maar dat was niet eens het geval. Sterker, we hadden de wedstrijd meteen onder controle met veel balbezit en dwingend aanvalsspel. Het was wachten op de doelpunten." Die vielen echter aan de andere kant, drie keer zelfs. "Verdedigend roepen we die doelpunten over ons af. We gaan niet de duels aan, maar staan te kijken. We geven de tegenstander gewoonweg veel te veel ruimte in en rond het strafschopgebied", baalt de coach.

Voor Reijners maakte de wedstrijd tegen Schotland een aantal dingen duidelijk. "Met name in de verdedigende acties. Je weet van tevoren dat Schotland veel strijd levert en fors de duels aangaat. Die persoonlijke duels moet je dus winnen, maar vooral ook willen spelen. Daar moeten we nu echt stappen in gaan maken."

Eerder deze week speelde Oranje, ondanks een 2-0 voorsprong, 2-2 gelijk tegen Australië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen