Puyol na negentien jaar weg bij FC Barcelona

4 maart 2014, 16:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Carles Puyol gaat in de herfst van zijn carrière mogelijk toch nog een ander shirt dan dat van FC Barcelona dragen. De 35-jarige verdediger vertrekt na dit seizoen uit Camp Nou. Dat heeft hij tijdens een persconferentie laten weten. Puyol kwam in 1995 in de jeugdopleiding van Barça terecht en debuteerde vier jaar later in het eerste elftal. Met de Catalaanse club won hij sindsdien alles wat er te winnen valt.

De Spaanse verdediger kwam dit seizoen door blessureleed weinig in actie voor FC Barcelona. "Door de twee knieoperaties kan ik niet presteren zoals ik zou willen", zei hij op de persconferentie. "Ik weet nog niet wat ik ga doen na 30 juni. Ik zal rust nemen en nadenken. We zullen het gaan zien." Puyol speelde afgelopen weekend nog de hele wedstrijd mee tegen UD Almeria (4-1 winst) en was zelfs nog verantwoordelijk voor de 3-1. 

Met Barcelona won Puyol maar liefst 21 prijzen, waaronder drie maal de Champions League. Hij heeft 593 duels achter zijn naam staan. Voor de Spaanse nationale ploeg speelde hij precies honderd wedstrijden.  

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen