Oud-bondscoach oneens met beschuldigende Campbell

3 maart 2014, 20:57

Afgelopen week werd bekend dat oud-international Sol Campbell de Engelse voetbalbond (in zijn biografie) beticht van racisme. De Engelsman gaf aan dat hij meer dan tien jaar de captain van de nationale ploeg zou zijn geweest als hij blank zou zijn. Graham Taylor, oud-bondscoach van Engeland, vindt dat Campbell je reinste onzin uitkraamt.

Taylor zegt dat hem, toen hij tussen 1990 en 1993 aan het bewind stond bij de nationale ploeg van Engeland, nooit druk is opgelegd aangaande de keuze voor de aanvoerder. "Er had niemand invloed op mijn keuze wie aanvoerder moest zijn. Ik heb Paul Ince zelfs captain gemaakt, toen Stuart Pierce geblesseerd was. Niemand van de FA wekte ooit de indruk dat ik het aanvoerderschap niet aan hem moest geven", aldus Taylor.

De voormalig bondscoach denkt dat Campbell de uitlatingen deed omwille van commerciële redenen: "Sol probeert zijn boek goed te verkopen. Ik ben het oneens met zijn uitspraken."

De 39-jarige Campbell baarde veel opzien met zijn uitspraken richting de FA. "Ik ben ervan overtuigd dat ik voor meer dan tien jaar de aanvoerder van het nationale elftal van Engeland zou zijn geweest, als ik niet zwart zou zijn. Simpel zat. Ik denk dat de FA wenste dat ik blank was. Ik had de geloofwaardigheid en het vermogen om captain te zijn", zei de oud-verdediger.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen