Seedorf met Milan onderuit tegen effectief Juventus

2 maart 2014, 22:41

AC Milan voetbalde zondag in de kraker tegen koploper Juventus, zeker voor rust, heel behoorlijk. Desondanks stond de equipe van coach Clarence Seedorf na afloop met lege handen in het eigen San Siro. Spitsen Fernando Llorente en Carlos Tevez bezorgden het effectieve Juventus de winst: 0-2.

De nederlaag van Milan tegen Juventus doet denken aan het verlies tegen Atletico Madrid, anderhalve week geleden in de achtste finales van de Champions League. Net zoals toen waren i Rossoneri vanavond voetballend de bovenliggende partij, maar bleef de beloning uit.

In de openingsfase keek Milan, met Urby Emanuelson en Nigel de Jong in de basis, nog even de kat uit de boom. Maar na ongeveer tien minuten trok de thuisclub het initiatief naar zich toe, wat diverse mogelijkheden opleverde. De beste kans op de 1-0 was voor Kaka. De Braziliaanse spelmaker mocht in één aanval twee keer op doel schieten, maar stuitte eerst op keeper Gianluigi Buffon en in de rebound voorkwam Leonardo Bonucci op de doellijn de verdiende 1-0.

Juventus liet Milan zijn gang gaan en sloeg op slag van rust toe. La Vecchia Signora had via Stephan Lichtsteiner (knappe redding Christian Abbiati) pas één serieuze aanval opgezet, maar de tweede mogelijkheid leverde direct een goal op. Llorente tikte binnen na een mooie combinatie.

Na ruim een uur had Juventus eigenlijk met tien man verder gemoeten, maar Andrea Pirlo had geluk dat hij slechts geel kreeg voor een forse overtreding op Riccardo Saponara. Kort daarna tekende Tevez met een schitterende afstandsknal, via onderkant lat, voor de 0-2 eindstand. In de slotfase was Paul Pogba nog dicht bij de 0-3, maar zijn uithaal raakte de paal. Een derde Juve-goal zou ook wel heel geflatteerd zijn geweest.

Door de winst kan Juventus de landstitel, de derde op rij, bijna niet meer ontgaan. De formatie uit Turijn heeft nu elf punten voorsprong op nummer twee AS Roma, dat zaterdag in eigen huis met 0-0 gelijkspeelde tegen Internazionale. Roma heeft nog wel een inhaalwedstrijd tegen Parma tegoed. AC Milan blijft in de middenmoot bivakkeren. De achterstand op de zesde plaats, goed voor het laatste Europese ticket en momenteel in handen van Parma, bedraagt vijf punten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen