Napoli morst, maar loopt uit op protesterend 'Viola'

2 maart 2014, 22:44   Bijgewerkt: 2 maart 2014, 22:58

Napoli heeft voor de tweede speelronde op rij averij opgelopen in de strijd om de derde plaats in de Serie A, aan het eind van het seizoen goed voor een plek in de voorronde van de Champions League. De equipe van coach Rafael Benitez kwam zondag niet verder dan een gelijkspel bij laagvlieger Livorno. Evenals afgelopen maandag tegen Genoa werd het 1-1.

Dries Mertens zette Napoli na iets meer dan een half uur spelen nog wel op voorsprong uit een strafschop. De oud-PSV'er mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Federico Ceccherini op Goran Pandev. Livorno kwam tien minuten later weer op gelijke hoogte. Napoli-keeper Jose Reina en ploeggenoot Miguel Britos zaten elkaar in de weg bij een voorzet van Djamel Mesbah, waardoor de bal via de sluitpost in het doel rolde.

Napoli staat nog wel stevig derde in de Serie A en liep zelfs een punt uit op nummer vier Fiorentina. De equipe uit Florence ging later op de avond in eigen huis met 0-1 onderuit tegen Lazio. Daardoor bedraagt het gat tussen Napoli en Fiorentina nu zeven punten.

Lazio-verdediger Lorik Cana maakte al in de vijfde minuut uit een hoekschop met een omhaal het verschil. De Curva Fiesole, waar normaal de harde kern van Fiorentina plaatsneemt, was toen nog leeg (zie foto). De tifosi van La Viola zijn niet te spreken over de arbitrale beslissingen in Italië, die wel heel vaak in het nadeel van hun club zouden uitpakken. Pas na tien minuten liep de tribune vol, maar de fans konden Fiorentina niet naar in elk geval een punt schreeuwen. Het ontbrak de Toscanen aan creativiteit om een gat te vinden in de solide Lazio-defensie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen