Fraaie lob Gaitan helpt Benfica, Porto haakt af

2 maart 2014, 21:01   Bijgewerkt: 2 maart 2014, 22:09

Benfica is weer een stap dichter bij de Portugese titel. De formatie uit Lissabon boekte zondag een nipte zege bij stadgenoot Belenenses, de nummer veertien van de ranglijst: 0-1.

Nicolas Gaitan kroonde zich met een doelpunt in de zevende minuut tot matchwinner. De Argentijn was trefzeker met een fraaie lob van buiten de 'zestien' over Belenenses-keeper Matthew Jones. De thuisclub eindigde het duel met tien man. Invaller Fredy kreeg in de slotfase in een tijdsbestek van zestig seconden twee keer geel.

Benfica heeft met nog negen duels te spelen vijf punten voorsprong op nummer twee Sporting Lissabon. Dat team versloeg zaterdag Sporting Braga, ondanks een 0-1 achterstand bij rust, met 2-1.

Nummer drie FC Porto heeft inmiddels negen punten minder dan Benfica. De landskampioen leek zondag te gaan winnen bij Vitoria Guimaraes, maar gaf een 0-2 voorsprong uit handen: 2-2. Ricardo Quaresma (strafschop) en Licá bezorgden Porto binnen 41 minuten een comfortabele marge. Toch wist Guimaraes zich nog naar een punt te knokken. Moussa Maazou bracht op slag van rust de spanning terug, Marco Matias herstelde in de 52ste minuut de balans.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen