FC Twente loopt averij op door bliksemgoal Oar

Jw
2 maart 2014, 14:30   Bijgewerkt: 2 maart 2014, 14:40

FC Twente heeft twee dure punten laten liggen op bezoek bij FC Utrecht. Tommy Oar was met een razendsnel doelpunt vlak na rust de plaaggeest van de Tukkers. In de eerste helft had Quincy Promes de Tukkers op knappe wijze op voorsprong gebracht. Op basis van het spel had Twente recht op meer, maar het beloonde zichzelf niet.

Na een rommelig eerste kwartier nam FC Twente het initiatief in een zonnig Galgenwaard. Promes bracht de bezoekers op voorsprong in de achttiende minuut. De aanvaller ontving bij de tweede paal een doorgekopte voorzet van Borven en ramde de bal met een harde drop-kick achter doelman Robbin Ruiter. Een geweldig doelpunt van Promes, maar de verdediging van Utrecht kon het zichzelf aanrekenen door een zee aan ruimte weg te geven aan de aanvaller van Twente, die alweer zijn elfde doelpunt maakte in de Eredivisie.

FC Utrecht speelde zonder overtuiging. FC Twente bleef makkelijk overeind, omdat de ploeg uit de Domstad nauwelijks diepgang in het spel had. Toch had het zomaar 1-1 kunnen staan. Bij een vrije trap ontstond een klutssituatie in de zestien van FC Twente. Mark van der Maarel kreeg de bal voor zijn voeten en haalde hard uit, maar zag zijn schot vol de paal raken. FC Twente ontsnapte, maar kon zich bij rust toch vooral aanrekenen dat het de voorsprong niet had uitgebouwd.

Dat werd direct na de rust afgestraft door Utrecht. En direct betekent in dit geval echt direct. Jens Toornstra speelde bij de aftrap direct Oar in, die aan de wandel ging. De Australiër mocht het halve veld oversteken en schoot prompt raak. Het Utrechtse publiek kon al na zeven (!) seconden juichen.

Het sensationele doelpunt van Oar maakte bij de thuisploeg nieuwe krachten los. Twente bleef het betere van het {image[293948][right-half][]}spel houden, maar de grootste kansen waren voor Utrecht. Zo misten Toornstra en Oar na een counter allebei oog in oog met Twente-doelman Marsman, die twee keer goed redde en dus een achterstand voor Twente voorkwam. Twente was daarna niet meer in staat om voorin het verschil te maken. Toch hadden de gasten wel moeten winnen. Promes scoorde in de slotfase, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Dat was het echter zeker niet en daarover mogen de Tukkers zich beklagen. Het puntenverlies blijft wel staan en dus verzuimt Twente de druk op te voeren op de concurrenten uit Rotterdam en Amsterdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen