Cocu: "Mooie overwinning na povere eerste helft"

2 maart 2014, 09:35

Er stonden zaterdag 25 minuten op de klok, toen PSV in de Adelaarshorst van Go Ahead Eagles tegen een 2-0 achterstand aankeek. De Eindhovenaren herpakten zich in de tweede helft en namen dankzij Memphis Depay, Jürgen Locadia en Bryan Ruiz alsnog drie punten mee naar Eindhoven. "Uiteindelijk behalen we een mooie 2-3 overwinning na een povere eerste, en goede tweede helft", sprak coach Phillip Cocu na afloop van het duel.

"Over de eerste helft kan ik kort zijn: die was heel teleurstellend", spreekt Cocu op de officiële website van PSV. De keuzeheer van de Eindhovenaren was complimenteus over de opponent uit Deventer, die zeer dominant was in de eerste helft: "Natuurlijk lag dat ook aan een zeer scherp en fris spelend Go Ahead, dat ons flink onder druk zette. We wisten dat ze met veel snelheid en diepgang probeerden te komen, maar we gingen er alsnog slecht mee om. Zowel in de omschakeling als in de passing waren we heel slordig. De dreiging kwam maar van een ploeg, en dat was Go Ahead Eagles."

In het tweede bedrijf verscheen er een ander PSV binnen de lijnen. De manschappen van Cocu wurmden zich in de wedstrijd en wisten het tij te keren: "We scoorden al snel de 2-1 en kregen de wedstrijd in handen. We creëerden kansen, werden dominanter, sterker in de combinatie en kwamen in onze sterkte en kracht", aldus Cocu, die alweer vijf wedstrijden op rij wist te winnen met zijn ploeg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen