Van Basten: "Veertig punten, een respectabel aantal"

28 februari 2014, 23:11

Ondanks een beroerde eerste helft stapte sc Heerenveen vrijdagavond met drie punten van het veld in het Polman Stadion van Heracles Almelo. Een vrije trap van Oussama Tannane zorgde voor een voorsprong voor de Almeloërs, maar Marten de Roon en Alfred Finnbogason wisten de stand in Fries voordeel om te buigen: 1-2.

Heerenveen-coach Marco van Basten ergerde zich kapot in het eerste bedrijf, zo geeft hij aan voor de camera's van FOX Sports: "Het was slap en apathisch en er was geen enkel initiatief. En dat terwijl we dar wel op getraind hadden en dat afgesproken was. Het is een onverklaarbaar iets, maar dat gebeurt af en toe", stelt de keuzeheer van de Friezen, die in de theepauze flink tekeer ging in de kleedkamer.

"We hebben duidelijk onze onvrede geuit en dat was ook logisch", vertelt Van Basten, die zag dat zijn ploeg zich in de wedstrijd wurmde. "De spelers hebben het begrepen en goed opgepakt. De tweede helft was er sprake van een ander Heerenveen", zegt de oefenmeester van Heerenveen. Van Basten genoot van de tweede treffer van zijn ploeg: "Het was een mooie goal, goede combinatie. Dat was hoe we het graag willen zien."

Dat het tweede doelpunt gemaakt werd door Finnbogason, doet de coach deugd: "Hij heeft een belangrijk doelpunt gemaakt. Het is belangrijk voor hem, maar ook belangrijk voor het team. Hier en daar kan hij nog wat aan zijn spel doen, maar scoren is voor een spits toch belangrijk", zegt Van Basten, die geen tastbaar doel voor ogen heeft: "Wij proberen gewoon elke wedstrijd te winnen. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. We zijn ieder geval blij dat we veertig punten hebben. Dat is een respectabel aantal en dat geeft ook rust. Dat is lekker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen