Kompany weer in bekerfinale: "Verlies was zwaar"

25 februari 2014, 14:53

Manchester City ging vorig seizoen in de finale van de FA Cup pijnlijk onderuit tegen Wigan Athletic, maar krijgt zondag tegen Sunderland op Wembley de kans op alsnog een hoofdprijs in de wacht te slepen. Aanvoerder Vincent Kompany is gebrand om de League Cup-finale wel winnend af te sluiten.

De nederlaag tegen Wigan van vorig seizoen laat nog altijd zijn sporen na bij de spelers van The Citizens. "In mijn gedachten heb ik nog altijd die nederlaag tegen Wigan", zegt Kompany in Engelse media. "Emotioneel was het zwaar. Het is een ervaring die ik met me meedraag. Ik heb er veel van geleerd, op die dag realiseerde ik me dat je ervoor moet zorgen dat de honger naar prijzen nooit stilt. Het is mijn drive en door die gebeurtenis heb ik misschien wel meer honger naar prijzen gekregen."

"Je realiseert hoe waardevol het voor jou en andere mensen is. Dat mensen hun mening over de FA Cup en de League Cup hebben is prima, maar de prijzen doen er wel degelijk toe. Het voelt niet goed om zover te komen en net voor het einde de prijs voor je neus weggehaald ziet worden", aldus de Belgische verdediger.

De 27-jarige international wil niets kwijt over een favorietenrol voor zijn ploeg. "Ik weet alleen dat het een voetbalwedstrijd is net als alle andere en ik wil dat het hele team op zijn best speelt zondag. Je wilt gewoon dat elke speler een goed optreden neerzet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen