Drogba looft Mourinho: "Leerde ons verliezen haten"

25 februari 2014, 10:57

Voor Didier Drogba staat er morgen (woensdag) een weerzien met oude bekenden op het programma. Met Galatasaray treft hij in de Champions League het Chelsea van José Mourinho, met wie hij eerder bij die club succesvol samenwerkte.

Na de loting nam de Portugees direct contact op met de spits. "Hij stuurde me een sms met de tekst: 'dit is jouw moment, geniet ervan'", zegt Drogba tegen Sky Sports. "Ik ben natuurlijk blij als ik scoor, omdat ik naar de volgende ronde wil. Maar je moet respect tonen." Respect voor Chelsea heeft de Ivoriaan genoeg. "Ik kan niet vergeten wat ik daar gedaan heb en koester veel herinneringen. Chelsea zal altijd een speciale plaats in mijn hart en leven houden."

De 35-jarige spits heeft net als aan die club, ook goede herinneringen aan Mourinho. De Ivoriaan vertrok in 2004 naar Londen, maar heeft lang getwijfeld. "Ik had pas één jaar in de CL achter de rug en twee in de Franse competitie (Olympique Marseille, red.). Ik was er niet zeker van dat ik het ging maken, maar Mourinho overtuigde me. Hij zei: 'Je moet met me mee, want ik wil van jou één van de beste spitsen in de Premier League maken. Je bent een goede speler, maar als je de beste wilt worden, moet je met mij meegaan.'"

"Ik heb zoveel geleerd van het werken met José. Hij is één van de beste, zo niet de beste, van alle trainers waar ik mee gewerkt heb. Hij leerde ons om verliezen te haten. Voetbal is niet alleen fysiek, het heeft ook te maken met het vertrouwen dat de manager je geeft. Als je dat krijgt, ben je als voetballer tot grootse dingen in staat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen