Porto lijdt eerste thuisnederlaag sinds oktober 2008

23 februari 2014, 22:11   Bijgewerkt: 23 februari 2014, 23:08

De ongekend sterke reeks van FC Porto in thuiswedstrijden in de Liga ZON Sagres is ten einde. Subtopper Estoril slaagde er zondag als eerste bezoekende club sinds 25 oktober 2008 (Leixoes, 2-3) te winnen in het Estádio Do Dragão: 0-1.

Estoril liet FC Porto het spel maken, maar de thuisclub deed weinig met het geboden initiatief. Een klein kwartier voor tijd sloegen de bezoekers vanaf elf meter toe. Eliaquim Mangala vloerde Goebel Evandro, wat voor de scheidsrechter aanleiding was om rood te trekken en naar de stip te wijzen. Het slachtoffer zelf schoot raak, waarmee hij FC Porto de eerste thuisnederlaag sinds 81 duels bezorgde.

In de slotfase was Ricardo Quaresma nog dichtbij de gelijkmaker en de instandhouding van de fraaie serie, maar zijn vrije trap werd gered door doelman Vagner. In de rebound joeg de Colombiaanse spits Jackson Martinez het speeltuig wild over. In blessuretijd ranselde Vagner opnieuw een vrije trap van Quaresma uit de hoek.

Door het verlies blijft FC Porto, derde op de ranglijst, op 42 punten steken. Koploper Benfica kan maandag uitlopen tot zeven punten. Daarvoor moet de ploeg uit Lissabon thuis winnen van Vitoria Guimaraes.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen