Uitstekende tweede helft levert Vitesse drie punten op

Ger
23 februari 2014, 16:35

Vitesse heeft na vijf competitiewedstrijden zonder driepunter weer eens gewonnen. In het eigen GelreDome werd RKC Waalwijk met 3-1 verslagen. De bezoekers uit Brabant kwamen nog knap op voorsprong in de eerste helft via Kenny Anderson, maar Vitesse stelde na de pauze orde op zaken met doelpunten van Mike Havenaar, Valeri Qazaishvili en Christian Atsu.

Naarmate de eerste helft vorderde had Vitesse steeds meer moeite om de bal in de ploeg te houden en gevaarlijk te worden. De bezoekers hielden de ruimtes klein en kwamen zelden in grote moeilijkheden. Om het tij te keren wisselde trainer Peter Bosz in de rust twee keer, Ibarra en Qazaishvili kwamen erbij en dat had vrijwel direct resultaat. Na amper zes minuten in de tweede helft had Vitesse de achterstand namelijk alweer omgebogen in een voorsprong.

Vitesse blijft door deze overwinning bovenin meedraaien, terwijl RKC na vanmiddag op de zestiende plaats staat en het degradatiespook ziet naderen. Volgende week moet de ploeg van Erwin Koeman bovendien op bezoek bij AZ - geen gemakkelijke opgave.