Sporting Lissabon ontsnapt tegen Rio Ave

22 februari 2014, 23:11

Sporting Lissabon heeft zaterdag op de valreep drie punten gepakt in de Portugese Liga ZON Sagres. De hoofdstedelingen bogen in de laatste twintig minuten van de uitwedstrijd tegen Rio Ave een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning.

Lange tijd wist Sporting niet te overtuigen in Vila do Conde, waardoor de 1-0 van Rio Ave in de vijftigste minuut bepaald niet onverdiend was te noemen. Na slordig balverlies van Jefferson kon Diego Lopes voorzetten, waarna Maurício de bal onfortuinlijk in eigen doel werkte.

Die treffer schudde Sporting wakker. In de zeventigste minuut herstelde Jefferson zijn fout, door een prima voorzet af te leveren bij invaller Islam Slimani en die kopte raak. Carlos Mané, een andere invaller, kroonde zich vijf minuten voor tijd met een fraaie volley tot matchwinner (1-2).

Sporting Lissabon komt door de overwinning op 44 punten en neemt daarmee de tweede plaats over van FC Porto. Dat team heeft 42 punten, maar krijgt zondag nog wel bezoek van subtopper Estoril. Koploper Benfica heeft 46 punten en gaat maandag op visite bij middenmoter Vitoria Guimaraes.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen