Ruiz en Depay schieten PSV langs NEC

22 februari 2014, 22:50   Bijgewerkt: 22 februari 2014, 23:17

PSV heeft voor de vierde keer op rij gewonnen. Na Cambuur Leeuwarden, FC Twente en Heracles Almelo werd ook NEC verslagen. In Nijmegen werd het 0-2 voor de bezoekers, dankzij goals van Bryan Ruiz en Memphis Depay. NEC probeerde er wel wat van te maken, maar PSV speelde over het algemeen verzorgd en volwassen en kwam zelden in de problemen.

Met de resultaten van de afgelopen weken in het achterhoofd, kon de ploeg van coach Phillip Cocu met wat vertrouwen naar Nijmegen trekken. Met NEC trof PSV een op papier zwakkere tegenstander. De ploeg heeft het moeilijk dit seizoen en stond voorafgaand aan deze wedstrijd maar twee punten voor op hekkensluiter Roda JC. De openingsfase van de wedstrijd was dan ook voor PSV, dat het de thuisploeg erg moeilijk maakte. PSV kreeg een paar goede kansen, maar NEC-doelman Johnsson lag steeds goed in de weg.

NEC bleef in de eerste fase na rust aanvallen, maar daarmee gaf de ploeg ook ruimte weg. En uit een counter viel ook de eerste goal. Ruiz kreeg de bal aan de rechterkant nadat PSV snel omschakelde en de huurling maakte het knap af. Hij bleef rustig, draaide naar binnen en schoot hard in de korte hoek, waarmee hij Johnsson kansloos liet. De treffer van PSV zorgde voor een leuke en open wedstrijd. PSV zocht naar de tweede treffer, maar ook NEC probeerde naar voren te voetballen. Uiteindelijk viel de beslissing in de slotfase. NEC gaf Depay te veel ruimte en de getalenteerde buitenspeler plaatste de bal prachtig achter Johnsson. Daarmee bezorgde hij PSV de vierde overwinning op rij.

Cocu gaf Matavz overigens ook nog wat speelminuten. De Sloveen heeft een paar vervelende weken achter de rug. Na een mislukte medische keuring zag hij een transfer naar Rubin Kazan afketsen, waardoor hij vanavond weer in de bus naar Nijmegen zat. Matavz viel ongeveer twintig minuten voor tijd in voor Locadia, maar werd, net als de man die hij verving, niet gevaarlijk.