Galatasaray boekt cruciale zege op Besiktas

22 februari 2014, 21:04   Bijgewerkt: 22 februari 2014, 21:22

Galatasaray heeft uitstekende zaken gedaan in de Turkse titelrace. De ploeg van coach Roberto Mancini nam zaterdag de tweede plaats over van Besiktas, door de stadgenoot in een direct gevecht met 1-0 te verslaan.

Selcuk Inan was de gevierde man bij Galatasaray. De middenvelder tekende in de 38ste minuut voor het enige doelpunt. Hij benutte een strafschop, toegekend na een overtreding van Dany Nounkeu, die wordt gehuurd van uitgerekend Galatasaray. Bij de thuisclub had Wesley Sneijder een basisplaats. De wedstrijd verliep chaotisch, waardoor er uiteindelijk elf minuten blessuretijd bijgeteld werd.

Door de overwinning komt Galatasaray op 44 punten, Besiktas blijft op 42 steken. Fenerbahçe is met 47 punten de koploper van de Süper Lig. De werkgever van Dirk Kuyt gaat maandag nog op visite bij laagvlieger Elazigspor.