Reijnen na zege: "Het voetbal heeft gewonnen"

21 februari 2014, 08:30

AZ behaalde donderdag op de valreep een zeer belangrijke zege, in de uitwedstrijd tegen een defensief spelend Slovan Liberec. Vlak voor tijd werd de ban gebroken door Nick Viergever, waardoor een geduldig AZ kreeg wat het wilde. Na afloop heerste er dan ook tevredenheid in het kamp van de Alkmaarders.

"Als het aan mij ligt, winnen we iedere Europese uitwedstrijd met 0-1", zegt rechtsachter Etiënne Reijnen op de officiële website van AZ. "In de Europa League gaat het puur om het resultaat. Het maakt niet uit op welke manier, als je maar wint. We hebben 'de nul' gehouden en hebben een belangrijk uitdoelpunt gemaakt. Prima dus", aldus Reijnen, die vond dat AZ de wedstrijd controleerde: "We waren de gehele wedstrijd de dominante ploeg."

"Wij bepaalden wat er op het veld gebeurde", vervolgt Reijnen. "Continu hadden we balbezit, terwijl Slovan Liberec zich volledig terugtrok op de eigen helft. Ik heb tegen een hoop verdedigende ploegen gespeeld, maar zo extreem verdedigend als dit Slovan heb ik nog nooit meegemaakt. Een dood spelmoment en een klutsbal zorgden uiteindelijk voor de beslissing. Niet vreemd. Slovan wilde duidelijk geen tegendoelpunt krijgen, zodat ze in Alkmaar geniepig een goaltje zouden kunnen meepikken. Gelukkig hebben we dat afgestraft. Het voetbal heeft vandaag (donderdag, red.) gewonnen."

AZ verschafte zichzelf een uitstekende uitgangspositie. Reijnen heeft dan ook veel vertrouwen in kwalificatie voor de volgende ronde: "Onze kansen op kwalificatie voor de volgende ronde zijn nu erg groot. Voor eigen publiek kunnen we er een mooie Europese avond van maken. Als je een uitduel kunt domineren, dan moet dat thuis ook lukken. Wij zijn de favoriet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen