Juventus en Fiorentina op weg naar onderling duel

20 februari 2014, 20:54   Bijgewerkt: 20 februari 2014, 21:01

Juventus en Fiorentina liggen op koers voor een onderlinge confrontatie in de achtste finales van de Europa League. De twee Italiaanse clubs brachten donderdag hun eerste duel in de tweede ronde tot een goed eind. Juventus zegevierde in Turijn met 2-0 over Trabzonspor. Fiorentina deed het nog beter. De equipe uit Florence staat dankzij een 1-3 zege bij het Deense Esbjerg fB al met één been bij de laatste zestien, waar Juventus de mogelijke tegenstander is.

Juventus kende voor eigen publiek een uitstekend begin tegen Trabzonspor. Pablo Osvaldo, deze winter met veel stampij vertrokken bij Southampton, opende in de zestiende minuut de score. De formatie van coach Antonio Conte wist de marge met de Turken lange tijd echter niet te vergroten, waardoor het volgende week tijdens de return in Trabzon nog wel eens heel spannend zou kunnen worden.

In het tweede bedrijf dacht Trabzonspor zelfs langszij te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd omdat de bal in een eerder stadium al over de achterlijn leek te zijn geweest. Met een fraaie uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied bezorgde Paul Pogba Juventus diep in blessuretijd alsnog de belangrijke 2-0.

Fiorentina beleefde in Denemarken eveneens een vliegende start. AC Milan-huurling Alessandro Matri brak al in de achtste minuut de ban. Martin Pusic herstelde twee minuten later de balans, na matig verdedigen van Facundo Roncaglia. Maar nog voor de pauze liepen de Toscanen uit naar 1-3, door goals van Josip Ilicic en Alberto Aquilani (penalty). Hierdoor lijkt de return van volgende week in Florence tot een formaliteit verworden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen