Oxlade-Chamberlain: "Hebben karakter getoond"

20 februari 2014, 09:26

Arsenal beleefde tegen Bayern München een zeer teleurstellende avond. The Gunners begonnen nog goed, maar kwamen al vroeg met tien man te staan. De ploeg van Arsene Wenger kon het uiteindelijk niet bolwerken en verloor met 0-2. Alex Oxlade-Chamberlain ziet ondanks de nederlaag in eigen huis nog positieve punten.

Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart van Wojciech Szczesny in de 37ste minuut. Hij haalde Arjen Robben onderuit en werd van het veld gestuurd. De strafschop werd vervolgens gemist door David Alaba. Eerder in de wedstrijd had ook Mesut Özil een penalty onbenut gelaten. De Duister faalde in een periode dat Arsenal sterk speelde. "We begonnen heel goed", zegt Oxlade Chamberlain op de website van de UEFA. "We kwamen sterk uit de startblokken en dat verraste Bayern. Maar toen we met tien man kwamen te staan werd het heel moeilijk. Vooral in de tweede helft hadden we het heel erg lastig."

"Het is teleurstellend dat we de stand niet op 0-1 konden houden, maar ik denk dat we karakter hebben getoond en gevochten hebben voor wat we konden. Dat kunnen we meenemen naar de volgende wedstrijd tegen deze ploeg. Vorig jaar verloren we 1-3 in eigen huis en wonnen we 2-0 in Duitsland. Daar kunnen we vertrouwen uit putten. Het is nog niet gedaan in dit duel. We zullen daarheen gaan met het gevoel dat we het kunnen doen. Onze vechtlust zal cruciaal zijn voor de rest van het seizoen."

De twintigjarige Engelsman weet dat Arsenal heeft verloren van een topteam. "Zij hebben geweldige spelers aan de bal, geweldige passers. Toni Kroos had de tweede helft de controle over de wedstrijd. Met spelers als Kroos, Robben en de beide backs die continu diep stonden, hadden we het natuurlijk moeilijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen