Januzaj legt uitnodiging Kosovo naast zich neer

20 februari 2014, 08:40

Adnan Januzaj zal niet binnen de lijnen verschijnen tijdens de oefeninterland tussen Kosovo en Haïti, die op 5 maart gespeeld zal worden. Het is de eerste officiële interland van Kosovo, dat graag gezien had dat het talent van Manchester United in actie was gekomen voor de Kosovaren. Januzaj heeft de symbolische uitnodiging echter naast zich neergelegd.

De Kosovaarse voetbalbond sprak eerder de hoop uit dat Januzaj in actie zou willen komen tijdens de eerste officiële interland. "We denken dat hij aanwezig moet zijn tijdens dit historische moment", sprak Eroll Salihu, secretaris-generaal van de Kosovaarse voetbalbond. Desalniettemin heeft Januzaj er geen behoefte aan. "Hij wil op dit moment louter en alleen focussen op zijn club. Dat is de uitdrukkelijke wens van hem en zijn omgeving", stelt Dirk de Vriese, manager van het Manchester United-talent, in Het Nieuwsblad.

Januzaj staat nog altijd voor de keuze welk land hij in de toekomst wil vertegenwoordigen. Onder meer Albanië, België en Groot-Brittannië zijn opties voor de achttienjarige middenvelder. Januzaj neemt er de tijd voor, benadrukt De Vriese. "Nogmaals, een keuze voor één bepaald land is niet aan de orde. Daar voelt Adnan zich gewoon nog niet klaar voor."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen