Oud-PSV'er Simons (37): "Wil absoluut naar het WK"

18 februari 2014, 08:09

Hij is niet meer de jongste, maar ambitieus is Timmy Simons nog altijd. De inmiddels 37-jarige middenvelder van Club Brugge, in het verleden jarenlang een vaste waarde bij PSV, heeft zijn zinnen gezet op deelname aan het wereldkampioenschap van komende zomer in Brazilië.

"Ik wil absoluut mee naar Brazilië, dat wil elke voetballer", zei Simons maandag in het Belgische tv-programma Extra Time. "Ik probeer op het veld te bewijzen dat ik het waard ben om erbij te zijn. Of ik het erg vind dat ik in de kwalificatie geen minuut speelde? Ik schik me in die rol."

Op zijn positie moet Simons Axel Witsel in de hiërarchie voor zich dulden. Ook Radja Nainggolan van AS Roma kan daar uit de voeten. "Of Nainggolan dan mijn concurrent is als stand-in van Witsel? Ik zie niet genoeg wedstrijden van Radja om dat in te schatten. De bondscoach zal die afweging wel maken, daar maak ik me geen zorgen over. Ik zal elke dag gas geven, ook in de vijf weken voorbereiding op het WK en daarin kan nog veel gebeuren, net als in de aanloop naar die voorbereiding. Als ik de kans krijg om te spelen, zal ik er staan."

Simons debuteerde in 2001 in de nationale ploeg van België en speelde tot dusver 94 interlands.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen