Cruijff: "Zo'n award krijg je niet omdat je nog zo jong bent"

Ger
17 februari 2014, 08:45

Johan Cruijff is trots dat hij de Presidents Award 2013 heeft ontvangen. De oud-topvoetballer kreeg de prijs zondag, rondom de competitiewedstrijd tussen Ajax en Heerenveen, voor zijn waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van het voetbal.

"Het is weer een hartstikke leuke dag in de Arena geweest. Allereerst dankzij de Presidents Award die ik uit handen van UEFA-president Michel Platini kreeg. Helemaal omdat dit, na Alfredo di Stefano, Bobby Charlton, Franz Beckenbauer en Eusébio, de vijfde keer is dat die werd uitgereikt", schrijft Cruijff in zijn column in De Telegraaf. "Het is een erkenning omdat je niet alleen het voetbal hebt gediend, maar via het voetbal ook de samenleving. Tegelijk realiseer je je ook, dat je zo'n award niet krijgt omdat je nog zo jong bent."

"Buiten de prijs was het ook fantastisch om weer met allemaal voetballers onder elkaar te zijn. Platini die wilde weten hoe het nu bij Ajax werkt en daarover werd hij uitgebreid door Wim Jonk en Edwin van der Sar geïnformeerd. Het mooie is dan altijd, dat voetballers in dergelijke gesprekken maar een half woord nodig hebben om elkaar te begrijpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen